top of page

Jobban enni lépésről lépésre – Táplálkozásom története

Updated: Jan 22, 2021

Léna cikksorozata a NőiVáltó.hu-n - 4. rész


Szerintem szinte mindenki gondol rá, hogy jó lenne egészségesebben enni – majd. Én is így voltam vele a harmincas éveim közepéig. Hogy majd egyszer. Ha lesz rá idő. Meg kedv. Csak hát most annyi fontosabb dolgom van, nincs időm és energiám még ezzel is foglalkozni. Persze, jó lenne leadni néhány kilót, de hát alapvetően semmi bajom, évi néhány megfázástól és felfázástól eltekintve egészséges vagyok. Egyébként is eszem zöldséget, gyümölcsöt. Tulajdonképpen most sem eszem rosszul. Aztán…

Länger Jelena  ​

Aztán megszületett a második gyermekem, és rajtam maradt +15 korábban sosem ismert kiló, ami a 165 cm-es magasságomhoz képest bizony nem kevés. A korábbi 36-38-as ruháknak búcsút kellett intenem, és be kellett vásárolnom a 42-es méretből. Igyekeztem megnyugtatni magam, hogy ez az élet „B” oldalán, két gyermek után már így normális. De közben azért nem éreztem magam túl jól. A túlsúly mellett kezdett aggasztani az állandó térdproblémám is, ami miatt már nem tudtam fájdalom nélkül leguggolni. Nemrégiben döbbentem rá, hogy ebből az időszakból még fotó sincs rólam, legfeljebb úgy, hogy a gyerekek mögé bújva nem is igazán látszódom.


Néhány hónapig bírtam ezt az állapotot, aztán fellázadt a lelkem. Nem létezik, hogy nekem mostantól így kell élnem.


Ekkor épp december volt. Úgyhogy – igen, kitaláltátok – megszületett az elhatározás, hogy január 1-től minden másképpen lesz. Megkeményítettem magam, és hozzákezdtem a táplálkozásom átalakításához.


Minden, és mindennek az ellenkezője is

Nos, már a felkészülés is zavarba ejtő volt. Életemben először nem egy fogyókúrát kerestem, hanem egy életen át tartható, egészségesebb táplálkozási formát szerettem volna kialakítani. Ehhez mondjuk jó lett volna világosan látni, hogy mi a végcél. Tulajdonképpen milyen az igazán egészséges táplálkozás? Beírtam a keresőbe, hogy „egészséges táplálkozás” – és ezzel megnyitottam Pandora szelencéjét.
Vállalati egészségfejlesztő programjainkról bővebb információt itt találsz.

Ingyenes meetupjaink és webináriumaink időpontjaiért kövesd a facebook oldalunkat.

Egészséges ételinspirációkért kövess minket az instagramon.

0 comments

Comments


bottom of page