top of page
EB8A3340_edited.jpg

Pszichológiai rugalmasság és reziliencia fejlesztő tréning

Időtartam: 5 hét (5x90 perc)

Létszám: 8-12 fő

Helyszín: élőben, online vagy hibrid formában

Nyelv: magyar, angol

Ajánljuk: elsősorban vezetőknek és középvezetőknek, később ezen vezetők csapatainak

Cél: a reziliencia és a pszichológiai rugalmasság fejlesztése, egészségesebb viszony kialakítása a stresszel és a változásokkal

Mikor van rá szükség?

Kiemelten ajánljuk olyan csapatoknak, akiknek valamilyen nagy változással kell megbirkóznia, és akiknél érződnek a kiégés, motivációvesztés jelei. Bármilyen transzformációs folyamatban, létszámleépítésnél vagy szervezeti átalakításnál hasznos lehet. Érdemes elsőként a felső- és középvezetőket támogatni ezzel a programmal.

Miért válaszd?

Reziliensebb munkavállalók erősebb vállalatot hoznak létre, amely krízishelyzetekben is stabil képes maradni. Ez a program a legnépszerűbb a kínálatunkból, mert a jelenlegi piaci helyzetben nagyon nagy szükség van a munkavállalók mentális jóllétének megóvására, fejlesztésére.

Mit érdemes tudni a pszichológiai rugalmasság fejlesztő tréningről?

Mi a pszichológiai rugalmasság, és miért érdemes fejleszteni?

A pszichológiai rugalmasság egy olyan állapot, amiben képesek vagyunk tudatosan megfigyelni a saját belső történéseinket (gondolatainkat, érzéseinket, érzeteinket, késztetéseinket), és ezekkel összhangban, vagy éppen ezekkel ellentétesen azt tudjuk tenni, ami számunkra értékes.

 

Az elmúlt 20 évben rengeteg kutatást bizonyította, hogy a pszichológiai rugalmasság fejleszthető, és annál hatékonyabb az egyén alkalmazkodása az új helyzethez, minél jobban képes rugalmasan viszonyulni saját belső világához.

A tréningfolyamat

Az 5 alkalmas tréningfolyamat célja, hogy a résztvevők megértsék, mik azok a belső szabályok, melyek megnehezítik az új helyzethez való alkalmazkodást. Közben gyakorlati feladatokon keresztül olyan készségeket tanulnak, melyek segítségével ügyesebben tudnak viszonyulni a felmerülő nehéz belső tartalmakhoz, és ezáltal szabadabban tudnak dönteni azzal kapcsolatban, hogy mit tesznek. Az elsajátított készségeknek köszönhetően a munkavállalók önismerete fejlődik, tudatosabban és rugalmasabban tudnak a stresszhez viszonyulni, ügyesebben képesek megőrizni vagy hamarabb képesek visszanyerni egyensúlyukat nehéz helyzetekben is, és összességében növekedhet a munkával és az életükkel való elégedettségük.

  • Minden alkalommal az ún. pszichológiai rugalmasság mátrix alapján dolgozunk és azzal foglalkozunk, hogy hogyan sikerült megfigyelni, elfogadni a nehéz érzéseket, gondolatokat, és mennyiben sikerült a választott értékek alapján működni.

​​

  • Minden alkalommal lesz közös mindfulness gyakorlás, arra való reflexió és egy ún. kognitív szétválasztást segítő gyakorlat.

​​

  • Az alkalmak struktúrájának rendszeressége adja a biztonságot, de mindig azzal dolgozunk, ami éppen előjön, mint nehézség, tehát maga a tartalom még részben nyitott.

Trénerek

EB8A3405_edited_edited.jpg
Dr. Márky Ádám

A Longevity Project társalapítója és szakmai vezetője

EB8A3283_edited.jpg
Kiss Ádám

Mentálhigiénés szakember, a Longevity Project csapatának tagja

Érdekel a pszichológiai rugalmasság fejlesztő tréning?

bottom of page