top of page

Barátkozz meg a kényelmetlenséggel!

Updated: Jan 22, 2021

Léna cikksorozata a NőiVáltó.hu-n - 3. rész


Az ember, ahogy bármely más élőlény itt a Földön, a fajfenntartásért küzd. Ez viszont csak akkor lehet sikeres, ha kipihentek vagyunk és biztonságban élünk. A kényelem viszont, amit megteremtettünk magunknak mostanság egyre egészségtelenebb életre ösztönöz. Érzitek az ellentmondást, ugye?  Hol az aranyközépút? Léna elmondja. 

Langer Jelena cikke

Pár hete részt vettem egy konferencián, amelynek témája a teljes értékű növényi étrend terápiás alkalmazása az orvoslásban. Évek óta visszatérő résztvevője vagyok ennek a konferenciának, mert rendkívül inspiráló és előremutató. Az egyik előadást Dr. Doug Lisle pszichológus tartotta, ezzel a rejtélyes címmel: „Az élvezet csapdája: Az egészséget és boldogságot aláásó rejtett erők legyőzése”. Az előadás persze hosszú volt és mélyre ment, de a lényeg, ami nagyon megragadt bennem, néhány mondatban is összefoglalható, és tökéletes magyarázattal szolgál arra, hogy miért is olyan nehéz egészségesen élni.


Tulajdonképpen arról van szó, hogy minden állatnak – és igen, az embernek is – biológiai értelemben a legfontosabb célja fajának fenntartása és génjeinek továbbörökítése. Ezt azzal érheti el, ha mindenáron túlél addig, amíg utódai megszületnek és elérik azt a kort, amikor már önállóan is képesek életben maradni. Éppen ezért mind az agyunk, mind az ösztöneink ezt a rövid távú túlélést szolgálják. Ehhez háromféle fő motivációs eszközük van:


A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Vállalati egészségfejlesztő programjainkról bővebb információt itt találsz.

Ingyenes meetupjaink és webináriumaink időpontjaiért kövesd a facebook oldalunkat.

Egészséges ételinspirációkért kövess minket az instagramon.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page