top of page

Az egészségem nem (csak) a magánügyem

Updated: Jan 22, 2021

Léna cikksorozata a NőiVáltó.hu-n - 2. rész


A magyarok születéskor várható átlagos élettartama legalább öt évvel elmarad az uniós átlagtól. Ez azonban mindaddig csak egy szám, amíg valamiért vagy valakiért fontossá nem válik, hogy meddig élünk. Länger Jelena akkor értette meg igazán, hogy mit jelent az idő múlása, amikor már második gyermekét is a kezében tarthatta. Rájött, ha nem áll tudatosabban az egészségéhez, kérdéses, hogy válhat-e belőle valaha aktív nagymama. 

Langer Jelena

Nem sokkal második kislányom születése után valami átkattant az agyamban. Ott ültem a kanapén, néztem ezt a gyönyörű, pici emberkét a karomban, és jó közgazdászhoz méltón azt számolgattam, hogy most, hogy már ketten vannak, hogyan kellene átalakítani a családi pénzügyi terveinket, a megtakarításainkat és a befektetéseinket ahhoz, hogy mindketten jó egyetemre mehessenek majd. Vannak, akik pénzzel, vagy, ha tehetik, akkor lakással szeretnék a felnőtt életbe lépéskor támogatni gyermekeiket. Én valahogy úgy érzem, hogy a legjobb, amit adhatok, az, hogy a lehetőségeinkhez mérten a legjobb helyen tanulhassanak bármit, amivel majd foglalkozni szeretnének. Én is ezt kaptam a szüleimtől, és azóta is nagyon hálás vagyok nekik érte.


Szóval ott ültem, számolgattam, és hirtelen valahogy nagyon kézzelfoghatóvá vált, hogy telik az idő. Amikor ő egyetemre megy, én majdnem 55 éves leszek. Azután majd tanul, dolgozik, éli a fiatalok életét, és mire megszületnek a gyermekei – az én unokáim –, valószínűleg már a 60-as éveim végén járok. Megpróbáltam elképzelni, hogy néz ki egy közel 70 éves aktív nagymama, és teljesen letaglózott, hogy hirtelen egyetlen ígéretes példát sem tudtam felidézni.




Vállalati egészségfejlesztő programjainkról bővebb információt itt találsz.

Ingyenes meetupjaink és webináriumaink időpontjaiért kövesd a facebook oldalunkat.

Egészséges ételinspirációkért kövess minket az instagramon.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page