top of page

Egészségtudatos ajándékötletek az idei karácsonyra - néhány utolsó pillanatban is beszerezhető ötlettel


Ha idén karácsonykor szeretnél valamilyen egészségtudatos ajándékot adni a szeretteidnek (vagy magadnak), akkor ebben a cikkben találhatsz hozzá ötleteket. Az életmódorvoslás 6 pillére szerint gyűjtöttünk össze olyan tippeket, amelyekkel nemcsak újabb tárgyi ajándékot adhatsz, hanem: motivációt, inspirációt, és jóllétet is a jövőhöz.


egészséges karácsonyi ajándék


1. Táplálkozáshoz kapcsolódó ajándékok


 • Az optimális táplálkozás kialakításához és fenntartásához sokféle ajándékkal járulhatunk hozzá. Ha valaki épp most vág bele az egészséges táplálkozásba, egy hiteles források felhasználásával íródott könyv jó választás lehet, például Szabó Adrienn: Magyar Superfood című könyve. • Középhaladók számára pedig telitalálat lehet egy új, nagy teljesítményű turmixgép (legalább 1000w). A növényi étrendben vannak olyan ételek, amelyek elkészítéséhez egy ilyen eszköz elengedhetetlen, például a magvajak készítése. Ezért egy magas teljesítményű gép egészen új perspektívát adhat.2. Mentális egészséghez kapcsolódó ajándékok


 • Ha a mentális jóllét van a fókuszban, egy jól megválasztott könyv nagyszerű ajándék lehet. Sokat tanulhatunk például a légzéstechnikákról James Nestor: Lélegzet című könyvéből, amit akár e-könyv formában is könnyen be lehet szerezni.


 • Kifejezetten könnyen beszerezhető, mégis nagyszerű ajándék lehet egy hálanapló. Ehhez csak egy szép jegyzetfüzetet kell találnod, és az első oldalára felírni a feladatot, például így:


„Ez egy hálanapló. Írd le lapjaira minden este, mi az a 3 dolog, amiért aznap hálát szeretnél adni, vagy amiért esetleg hálásnak is érzed magad. Ahogy telnek a napok, majd azt veszed észre, hogy már kinyílt a szemed, az elméd, a figyelmed arra, hogy mennyi jó dolog történik veled, még akkor is, ha ezek apróságoknak tűnnek.”
3. Testmozgáshoz kapcsolódó ajándékok 


Ha a szerettednek a testmozgásban szeretnél motivációt ajándékozni, a következő tippjeink vannak:


 • A kedvenc sporthoz szóló bérlettel nem lehet mellényúlni (pl.: jóga, konditerem, squash, stb.), de nagyszerű ötlet egy új sport közös kipróbálása is (pl.: napijegy egy falmászó terembe).


 • Bár tudjuk, hogy nem az a legfontosabb, hogy milyen ruhában sportolunk, mégis hasznos ajándék lehet a minőségi edzőruha is. Nemcsak a kényelem miatt, hanem az önbizalmat is növelheti, ha jól érezzük magunkat egy vagány felszerelésben.


 • A testmozgás élményét új szintre emelheti egy okosóra is annak, aki szereti monitorozni magát vagy a teljesítményét, ezért tökéletes karácsonyi ajándék lehet. (A sport mellett egy okosóra az alvás minőségének javításában is nagy segítség tud lenni.)4. Alváshoz kapcsolódó ajándékok


 • Ha szeretted nem túl jó alvó, mi azt tanácsoljuk, segíts neki ajándékoddal az esti rutin kialakításában. Erre jó lehet néhány apróság: például egy finom, nyugtató teakeverék vagy egy illóolaj. 


 • Természetesen az alváshoz szorosan kapcsolódó eszközökkel, mint a minőségi párnával vagy ágyneműhuzattal is nagyban hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a jövőben szeretted jobban aludhasson. Itt például körbenézhetsz néhány ötletért: https://jotalszom.hu/webshop/5. Függőségek kezeléséhez kapcsolódó ajándékok


Az életmódorvoslás egyik pillére a függőségek kezelése is, amihez ajándékot vásárolni elsőre furcsának tűnhet. Pedig rendkívül hasznos lehet akkor, ha szeretted vágyik egy-egy káros szokás elhagyására (például dohányzásról való leszokásra). De ehhez a ponthoz sorolnánk azt is, ha valakinek egy új szokás kialakításában szeretnél segíteni. Két kitűnő könyvet tudunk ajánlani:

6. Társas kapcsolatokhoz kötődő ajándékok


A társas kapcsolataink elképesztően nagy hatással vannak a testi-lelki egészségünkre. Ha szeretnéd a szeretteiddel erősíti a kapcsolatodat és ezzel örömet szerezni nekik, egy-egy tudatos ajándékkal könnyedén megteheted.


 • Válassz egy közös élményt akár az év hátralevő részére (pl.: színházjegy, workshop, utazás).


 • Ha nyitottak vagytok rá, egy minőségi társasjáték is szuper választás. Remek kooperatív (azaz a versengés helyett együttműködésre épülő) társasjáték jelenik meg minden évben, amelyek nagyon kellemessé tehetnek egy ünnepi, egy hétvégi, vagy akár a hétköznapi estét is! Körbenézhetsz például itt is: https://reflexshop.hu/


 • Az utóbbi időben egyre több olyan kártyajáték is megjelent a boltok polcain, amelyek célja a “játékosok” közötti kapcsolat és kommunikáció erősítése. Jó szívvel ajánljuk a Körvonal kártyáit, amelyek új szintre emelhetik a kapcsolatodat családoddal, barátaiddal.
Bízunk benne, hogy találtál gyűjteményünkben hasznos ötleteket. Közben arra biztatunk, hogy magadat se felejtsd el meglepni idén karácsonykor egy olyan ajándékkal, ami motivál majd az öngondoskodásra!

0 comments

Comments


bottom of page