_MG_8937_edited.jpg

Dr. Márky Ádám

Orvosigazgató, a Longevity Project társalapítója

Az egyetemet Pécsett kezdtem és a SOTE-n fejeztem be.  Menet közben 6 évig dolgoztam mentőápolóként, majd egy évig mentőorvosként.  Első magyar orvosként tettem le az International Board of Lifestyle Medicine vizsgáját életmód-orvostanból.
A harvardi tudatos egészség kultúra koncepció alapján vállalati egészségprogramokat vezetek. A kontextuális viselkedéstudományokban vagyok leginkább otthon, erről tartok képzéskét pszichológus- és orvostanhallgatóknak is. 

IMG_2522_end_edited.jpg

Länger Jelena

Ügyvezető, a Longevity Project társalapítója

Közgazdászként, nemzetközi marketing szakon végeztem a Külkereskedelmi Főiskolán

Executive MBA-t szereztem a CEU-n 16 évig dolgoztam regionális marketing, piacfejlesztési és oktatási vezetői pozíciókban. Elvégeztem az eCornell egyetem "Plant Based Nutrition at the T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies" kurzusát. Végzett CHIP (Complete Health Improvement Program at the Lifestyle Medicine Institue) facilitátor vagyok. Önkéntes magyar fordítóként dolgozom a Nutritionfacts.org-nál.

Kiss Ádám mentálhigiéné

Kiss Ádám

mentálhigiénés szakember, szinkrontolmács

Ádám a SOTE mentálhigiéné szakirányú továbbképzésén szerzett diplomát, 7 éve foglalkozik relaxációs és meditációs módszerekkel, autogén tréning gyakorlatvezető és képződő szimbólumterápiás gyakorlatvezető. Alapvégzettségét tekintve szabadúszó szinkrontolmács, és 2020 októbere óta lányos édesapa. A tudatos jelenlét eszközeinek segítségével abban szeretné támogatni a hozzá fordulókat, hogy elfogadóbban és rugalmasabban kapcsolódjanak érzelmeikhez, önmagukhoz és másokhoz.

szandra_edited.jpg

Szijártó Szandra

Dietetikus

Szandi a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szerzett dietetikus diplomát, majd okleveles táplálkozástudományi szakemberként (Msc) végzett. Az egészségügy különböző szegmenseiben szerzett tapasztalatot. Hisz a prevenció erejében, miszerint a táplálkozásunkkal és mindennapi döntéseinkkel aktívan hozzájárulunk az egészségünk fenntartásához és életminőségünk javításához, illetve már kialakult betegségek kezeléséhez. 

IMG_0857_edited.jpg

Pozsonyi Rebeka

Kommunikációs szakember

Rebeka a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és médiatudomány mesterszakán végzett. Az egészségügyi kommunikáció számára hivatás: szeretne minél több embernek segíteni, hogy egészségértési képességét fejlessze. Fontos számára, hogy kutassa és átadja az egészséggel kapcsolatos információk megszerzésének, megértésének és alkalmazásának megfelelő módját. Kiemelt érdeklődési területe továbbá a személyes orvos-beteg kommunikáció. 

received_436147621848075_1_edited.jpg

Szőnyi Lídia

Pedagógiai szakpszichológus, pár- és családterapeuta

A pszichológus diplomáját 2011-ben szerezte, majd pedagógiai szakpszichológusi szakvizsgát tett. Gyerekekkel, családokkal és párokkal dolgozik, a rendszerszemléletű családterápia szemléletmódja áll hozzá a legközelebb. Szívügye, hogy a lélektan tudományos felismerései eljussanak az emberekhez és jól hasznosítható gyakorlatként támogassák a testi és lelki egészségünk fenntartását. Egyetemen oktat, előadásokat tart, és több mint 220 cikke jelent meg a család, párkapcsolat, gyermeknevelés, valamint a mentális egészség témájában.

Csábi_Eszter.jpeg

Dr. Csábi Eszter

Alváskutató, pszichológus, egyetemi adjunktus

Eszter a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézetének, Kognitív és Neuropszichológia Tanszékének adjunktusa. Végzettségét tekintve pszichológus, PhD fokozatát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte az alvászavarok témakörében. Tíz éve kutatóként és oktatóként dolgozik a Szegedi Egyetem Pszichológia Intézetében, fő kutatási területe az alvás szerepe a kognitív működésekben és az érzelemszabályozási folyamatokban, valamint az alvászavarok következményeinek feltérképezése felnőtt- és gyermekkorban. Elkötelezett az alvás fontosságának hangsúlyozásában, amely elengedhetetlen a mindennapi működéshez.

IMG_20190212_1523072_edited.jpg

Dr. Balog Beatrice

belgyógyász szakorvosjelölt, burnout tanácsadó

2018-ig Svájcban praktizált belgyógyászként. Ezt követően a Semmelweis Egyetem II. Számú Belgyógyászati Klinika, majd a Szent Borbála Kórház munkatársa lett. Kutatási területe ritka hormonbetegségek.

A betegségek életmódbeli vonatkozásával aktív szerepet ad a hozzá érkező pácienseknek, így a megelőzést és a gyógyulást saját maguk is segíthetik. Öt éve foglalkozik a munkahelyi kiégés megelőzésével. A kiégés folyamatának felismerésével, megértésével változás útján egy harmonikus munka-magánéleti rendszer kialakításában segít előadások, workshopok keretében.

Kov%C3%A1cs%20Mil%C3%A1n_edited.jpg

Dr. Kovács Milán

Ortopéd traumatológus, sportorvos, kung-fu és önvédelmi földharc oktató

Milán elkötelezett sportoló, sportorvos és ortopéd traumatológus. Ezen kívül sportedző, kung-fu és önvédelmi földharc oktató, SMR és korrektív tréner. Szegeden, Algyőn és Mórahalmon rendel. Szemlélete megoldás- és mozgáshelyreállítás központú, a mozgás- és manuál terápiákat nagy előnyben részesíti.

studio_MG_1182_edited.jpg

Dr.Demeter Anna

Life coach

Anna a Semmelweis Egyetemen szerezte diplomáját, és már az orvosi tanulmányai alatt tudta, hogy a lélek gyógyításával szeretne foglalkozni. Jelenleg life coach-ként, kommunikációs trénerként, autogén tréning gyakorlat vezetőként tevékenykedik, egyéni és csoportos önismereti tréningek vezetője. Kiemelt érdeklődési területe a test és a lelek kapcsolata, életmódváltás lélektani vonatkozásai, valamint az éves- és testképzavarok.

Szabó Ágnes.png

Dr. Szabó Ágnes

Közgazdász, egyetemi adjunktus

Ági 2004 óta dolgozik a felsőoktatásban oktatóként és kutatóként, emellett a versenyszférában és külföldön is szerzett tapasztalatokat. Doktori disszertációja szabadidősport témában íródott a gazdálkodástudományok területén. Az elmúlt években egyik fő érdeklődési és kutatási területe a vállalati egészségfejlesztés, amelynek a mozgás szintén fontos részét képzi.

Kapitány-Fövény Máté

Dr. Kapitány-Fövény Máté

Klinikai szakpszichológus

Máté a Semmelweis Egyetem-ETK Addiktológia Tanszékén, valamint a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központjában dolgozik. Több, mint tíz éve foglalkozik addiktológiai kutatásokkal és betegek terápiás kezelésével. Doktori disszertációját az új pszichoaktív szerek használatának pszichológiai és viselkedéses összefüggéseiről írta. Emellett innovatív prevenciós programokat dolgoz ki. Nevéhez fűződik a VoltEgySzer prevenciós mobilapplikáció és honlap, valamint a Tudat-törő prevenciós szabadulószoba kialakításának szakmai vezetése. 2018-ban Függőben - Az alkoholizmus lélektana címmel jelent meg kötete a HVG Kiadó gondozásában.

_)_edited.jpg

Takács Luca

Orvostanhallgató

Luca a Semmelweis Egyetem Orvostanhallgatója. Kiemelten fontos számára, hogy egészséges életmódra törekedjen. 16 éves kora óta prevenciós programok aktív megvalósítója: a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt és a Balassagyarmati Egészségnevelő Program önkéntese. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tagja, ahol prevenciós előadások tartásán túl az egyesület kommunikációs és kapacitásfejlesztési csapatában dolgozik. Emellett a Longevity Project csapatának tagja, ahol egészségedukációs anyagok fejlesztésében segít.

LP team color.jpg

Az alapítókról

A Longevity Project-et ketten alapítottuk. Ádám orvos és mindfulness tréner. Léna nemzetközi marketing- és oktatási vezető volt. Ötvöztük az orvosi hátteret és a vállalati élet ismeretét. 

psychotherapist-and-group-PBGM4EA (1).jp

Egészségfejlesztés másképp

Mi abban hiszünk, hogy a hatékony és fenntartható egészségfejlesztés edukációra épül. Ez az útja annak, hogy az egészség értékként szervesen beépülhessen a vállalati kultúrába.

christopher-campbell-40367-unsplash_edit

Az életmód-orvostanról

Az életmód-orvoslás egy tudományos bizonyítékokon nyugvó orvosi terület, melynek célja a krónikus megbetegedések megelőzése, kezelése, esetleges visszafordítása az egészségkárosító szokások egészségtámogató életmódra cserélésével.