top of page
_MG_8937_edited.jpg

Dr. Márky Ádám

Orvosigazgató, a Longevity Project társalapítója

Az egyetemet Pécsett kezdte és a SOTE-n fejezte be.  Menet közben 6 évig dolgozott mentőápolóként, majd egy évig mentőorvosként.  Első magyar orvosként tette le az International Board of Lifestyle Medicine vizsgáját életmód-orvostanból.
A harvardi tudatos egészség kultúra koncepció alapján vállalati egészségprogramokat vezet. A kontextuális viselkedéstudományokban van leginkább otthon, erről tart képzéskét pszichológus- és orvostanhallgatóknak is. 

IMG_2522_end_edited.jpg

Länger Jelena

Ügyvezető, a Longevity Project társalapítója

Közgazdászként, nemzetközi marketing szakon végzett a Külkereskedelmi Főiskolán.
Executive MBA-t szerzett a CEU-n. 16 évig dolgozott regionális marketing, piacfejlesztési és oktatási vezetői pozíciókban. Elvégezte az eCornell egyetem "Plant Based Nutrition at the T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies" kurzusát, önkéntes magyar fordítóként dolgozik a Nutritionfacts.org-nál, emellett jelenleg a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán írja szakdolgozatát vállalati egészségfejlesztésből.

Kiss Ádám mentálhigiéné

Kiss Ádám

Mentálhigiénés szakember, szinkrontolmács

Ádám a SOTE mentálhigiéné szakirányú továbbképzésén szerzett diplomát, 7 éve foglalkozik relaxációs és meditációs módszerekkel, autogén tréning gyakorlatvezető és képződő szimbólumterápiás gyakorlatvezető. Alapvégzettségét tekintve szabadúszó szinkrontolmács, és 2020 októbere óta lányos édesapa. A tudatos jelenlét eszközeinek segítségével abban szeretné támogatni a hozzá fordulókat, hogy elfogadóbban és rugalmasabban kapcsolódjanak érzelmeikhez, önmagukhoz és másokhoz.

szandra_edited.jpg

Szijártó Szandra

Dietetikus

Szandi a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szerzett dietetikus diplomát, majd okleveles táplálkozástudományi szakemberként (Msc) végzett. Az egészségügy különböző szegmenseiben szerzett tapasztalatot. Hisz a prevenció erejében, miszerint a táplálkozásunkkal és mindennapi döntéseinkkel aktívan hozzájárulunk az egészségünk fenntartásához és életminőségünk javításához, illetve már kialakult betegségek kezeléséhez. 

IMG_0857_edited.jpg

Pozsonyi Rebeka

Kommunikációs szakember

Rebeka a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és médiatudomány mesterszakán végzett. Az egészségügyi kommunikáció számára hivatás: szeretne minél több embernek segíteni, hogy egészségértési képességét fejlessze. Fontos számára, hogy kutassa és átadja az egészséggel kapcsolatos információk megszerzésének, megértésének és alkalmazásának megfelelő módját. Kiemelt érdeklődési területe továbbá a személyes orvos-beteg kommunikáció. 

MirgaiZita_edited.jpg

Mirgai Zita

Gyakornok

Zita végzős dietetikus hallgató a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Gyakornokként elsősorban kommunikációs feladatokat lát el csapatunkban, de táplálkozástudományi tudásának köszönhetően edukációs anyagok fejlesztésében is részt vesz. Tudományos DiákKöri kutatómunkájában, valamint szakdolgozatában a hazai vegánok tápanyagbevitelével foglalkozik. A növényi alapú étrendeken kívül különös szakmai érdeklődéssel fordul a mikrobiom, valamint a gasztroenterológiai kórképek dietoterápiája felé. Mindig érdekelte a kommunikáció és az egészségfejlesztés, ezért örül, hogy munkája során ötvözni tudja képességeit és érdeklődési területeit. 

_)_edited.jpg

Takács Luca

Orvostanhallgató

Luca a Semmelweis Egyetem Orvostanhallgatója. Kiemelten fontos számára, hogy egészséges életmódra törekedjen. 16 éves kora óta prevenciós programok aktív megvalósítója: a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt és a Balassagyarmati Egészségnevelő Program önkéntese. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tagja, ahol prevenciós előadások tartásán túl az egyesület kommunikációs és kapacitásfejlesztési csapatában dolgozik. Emellett a Longevity Project csapatának tagja, ahol egészségedukációs anyagok fejlesztésében segít.

profil_edited.jpg

Schmid Miklós

Sport Mentáltréner, B2B Sales Specialist

Sportolók és sportszervezetek fejlesztése mellett értékesítéssel foglalkozik. 2009-ben végzett a Pécsi Tudományegyetemen Sportszervezőként és jelenleg szintén ugyan ott végzi a Mentálhigiénés és közösségi segítő szakember képzést. 20 évig versenyszerűen focizott és 11 évig dolgozott multinacionális cégeknél, abból 6 évet vezetőként. Élvezi, hogy sportolói, egészségükkel foglalkozó közegben, ebben a szemléletmódban élő emberekkel dolgozhat együtt.

magyaryági.jpeg

Magyary Ágnes

Gyakornok

Ági elsőéves mesterszakos pszichológushallgató a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Csapatunkban általános gyakornoki teendőket lát el. Az ő személyes és szakmai érdeklődésének fontos része a testi, lelki és mentális egészség. Tudományos DiákKöri kutatómunkájában segítő foglalkozásúak mentális egészségét és munkájukhoz fűződő viszonyát vizsgálja. 2022-ben elkezdett autogén tréning gyakorlatvezetőnek képződni, hogy bővítse segítői eszköztárát a mentális egészségfejlesztésben. Saját életében is egészséges életmódra törekszik, körülbelül 7 éve növényi étrenden él. Örül, hogy egy olyan vállalatnál dolgozhat, ahol hasonló értékek mentén tekintenek az egészségre.

előadók
Anchor 2

Előadók és együttműködő szakértők

received_436147621848075_1_edited.jpg

Szőnyi Lídia

Pedagógiai szakpszichológus, pár- és családterapeuta

A pszichológus diplomáját 2011-ben szerezte, majd pedagógiai szakpszichológusi szakvizsgát tett. Gyerekekkel, családokkal és párokkal dolgozik, a rendszerszemléletű családterápia szemléletmódja áll hozzá a legközelebb. Szívügye, hogy a lélektan tudományos felismerései eljussanak az emberekhez és jól hasznosítható gyakorlatként támogassák a testi és lelki egészségünk fenntartását. Egyetemen oktat, előadásokat tart, és több mint 220 cikke jelent meg a család, párkapcsolat, gyermeknevelés, valamint a mentális egészség témájában.

Klári_k.jpg

Dr. Juhász-Keglovits Klára

Gyermekgyógyász, életmódorvos

Klára gyermekorvosként dolgozik, szakterületén belül első magyarként szerezte meg a nemzetközi életmódorvosi képesítést.

A hat élemódorvosi területből a táplálkozás és a mozgás áll hozzá legközelebb személyesen és szakmailag is: növényi táplálkozási szakértő és táncsport oktató végzettségeit aktívan alkalmazza saját mindennapjaiban és mások támogatásában is.

Csábi_Eszter.jpeg

Dr. Csábi Eszter

Alváskutató, pszichológus, egyetemi adjunktus

Eszter a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézetének, Kognitív és Neuropszichológia Tanszékének adjunktusa. Végzettségét tekintve pszichológus, PhD fokozatát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte az alvászavarok témakörében. Tíz éve kutatóként és oktatóként dolgozik a Szegedi Egyetem Pszichológia Intézetében, fő kutatási területe az alvás szerepe a kognitív működésekben és az érzelemszabályozási folyamatokban, valamint az alvászavarok következményeinek feltérképezése felnőtt- és gyermekkorban. Elkötelezett az alvás fontosságának hangsúlyozásában, amely elengedhetetlen a mindennapi működéshez.

IMG_20190212_1523072_edited.jpg

Dr. Balog Beatrice

Belgyógyász szakorvosjelölt, burnout tanácsadó

2018-ig Svájcban praktizált belgyógyászként. Ezt követően a Semmelweis Egyetem II. Számú Belgyógyászati Klinika, majd a Szent Borbála Kórház munkatársa lett. Kutatási területe ritka hormonbetegségek.

A betegségek életmódbeli vonatkozásával aktív szerepet ad a hozzá érkező pácienseknek, így a megelőzést és a gyógyulást saját maguk is segíthetik. Öt éve foglalkozik a munkahelyi kiégés megelőzésével. A kiégés folyamatának felismerésével, megértésével változás útján egy harmonikus munka-magánéleti rendszer kialakításában segít előadások, workshopok keretében.

EB8A9127_edited.jpg

Éger Csaba

pszichológus

Személyes és szakmai érdeklődése egyik fókuszpontja a családok működése. Az osztrák bírósági rendszerben végzett családjogi igazságügyi szakértői munkája, valamint a család- és párterápiás praxisa segíti abban, hogy az életünk legmeghatározóbb mikroközösségének működésmódját egyre jobban megérthesse és elakadásaiban segíteni tudja.

 

A családok mellett a krízisből fakadó elakadások vonják magukra érdeklődését. Szakmai hitvallása, hogy az egyén vagy a szervezet életében megjelenő krízisek, egyedülálló lehetőségei az önismeret szerzésének és a hosszútávon fenntartható változások elindításának.

Barbi3-2_edited.jpg

Dr. Szentgyörgyi Barbara

háziorvos, életmódorvos, a MOTE elnöke

Végzettsége háziorvos szakorvos, illetve a Nemzetközi Életmódorvosi Társaság szakvizsgáját teljesítette. 2017 óta vezeti a jelenlegi nevén Fehér Oroszlán Egészségfejlesztő Alapítványt, illetve a 2021. áprilisában alakult Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület (MOTE) elnöke és a Növényi étrend a teljes életért című könyv szerzője.

A növényi étrend gyógyító hatásával Hawaiion ismerkedtett meg, ahol Shintani doktor teljes értékű növényi étrenddel sikeresen gyógyít cukorbetegeket, magas vérnyomásban szenvedőket és többek között ízületi vagy allergiás betegeket. Innen jött a hasonló programok és később az alapítvány ötlete. Bízik benne, hogy hozzá tud tenni ahhoz a sokak által végzett munkához, ami az életmód, egészség és tudatosság fejlesztéséről szól.

Kov%C3%A1cs%20Mil%C3%A1n_edited.jpg

Dr. Kovács Milán

Ortopéd traumatológus, sportorvos, kung-fu és önvédelmi földharc oktató

Milán elkötelezett sportoló, sportorvos és ortopéd traumatológus. Ezen kívül sportedző, kung-fu és önvédelmi földharc oktató, SMR és korrektív tréner. Szegeden, Algyőn és Mórahalmon rendel. Szemlélete megoldás- és mozgáshelyreállítás központú, a mozgás- és manuál terápiákat nagy előnyben részesíti.

studio_MG_1182_edited.jpg

Dr. Demeter Anna

Life coach

Anna a Semmelweis Egyetemen szerezte diplomáját, és már az orvosi tanulmányai alatt tudta, hogy a lélek gyógyításával szeretne foglalkozni. Jelenleg life coach-ként, kommunikációs trénerként, autogén tréning gyakorlat vezetőként tevékenykedik, egyéni és csoportos önismereti tréningek vezetője. Kiemelt érdeklődési területe a test és a lelek kapcsolata, életmódváltás lélektani vonatkozásai, valamint az éves- és testképzavarok.

Szabó Ágnes.png

Dr. Szabó Ágnes

Közgazdász, egyetemi adjunktus

Ági 2004 óta dolgozik a felsőoktatásban oktatóként és kutatóként, emellett a versenyszférában és külföldön is szerzett tapasztalatokat. Doktori disszertációja szabadidősport témában íródott a gazdálkodástudományok területén. Az elmúlt években egyik fő érdeklődési és kutatási területe a vállalati egészségfejlesztés, amelynek a mozgás szintén fontos részét képzi.

Kapitány-Fövény Máté

Dr. Kapitány-Fövény Máté

Klinikai szakpszichológus

Máté a Semmelweis Egyetem-ETK Addiktológia Tanszékén, valamint a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központjában dolgozik. Több, mint tíz éve foglalkozik addiktológiai kutatásokkal és betegek terápiás kezelésével. Doktori disszertációját az új pszichoaktív szerek használatának pszichológiai és viselkedéses összefüggéseiről írta. Emellett innovatív prevenciós programokat dolgoz ki. Nevéhez fűződik a VoltEgySzer prevenciós mobilapplikáció és honlap, valamint a Tudat-törő prevenciós szabadulószoba kialakításának szakmai vezetése. 2018-ban Függőben - Az alkoholizmus lélektana címmel jelent meg kötete a HVG Kiadó gondozásában.

LP team color.jpg

Az alapítókról

A Longevity Project-et ketten alapítottuk. Ádám orvos és mindfulness tréner. Léna nemzetközi marketing- és oktatási vezető volt. Ötvöztük az orvosi hátteret és a vállalati élet ismeretét. 

psychotherapist-and-group-PBGM4EA (1).jp

Egészségfejlesztés másképp

Mi abban hiszünk, hogy a hatékony és fenntartható egészségfejlesztés edukációra épül. Ez az útja annak, hogy az egészség értékként szervesen beépülhessen a vállalati kultúrába.

christopher-campbell-40367-unsplash_edit

Az életmód-orvostanról

Az életmód-orvoslás egy tudományos bizonyítékokon nyugvó orvosi terület, melynek célja a krónikus megbetegedések megelőzése, kezelése, esetleges visszafordítása az egészségkárosító szokások egészségtámogató életmódra cserélésével.

bottom of page