top of page
nutritionist-with-healthy-fruit-vegetable-and-mea-2021-10-06-09-52-52-utc_edited.jpg

MI AZ AZ ÉLETMÓDORVOSTAN?

Az életmódorvoslás egy tudományos bizonyítékokon nyugvó megközelítés, melynek célja a krónikus megbetegedések megelőzése, kezelése, esetleges visszafordítása azáltal, hogy segít az embereknek egészségkárosító szokásaikat egészségtámogató életmódra cserélni. Az életmódfejlesztés hat különböző területen történik: táplálkozás, fizikai aktivitás, stresszkezelés, káros élvezeti szerek kerülése, pihentető alvás és támogató, minőségi emberi kapcsolatok.

A Lonvegity Projectnél a Globális Életmódorvostani Társaság (Lifestyle Medicine Global Alliance), az Amerikai Életmódorvostani Társaság (American College of Lifestyle Medicine) és a Nemzetközi Életmódorvostani Bizottság (International Board of Lifestlye Medicine) alapelveit követjük.

6 TUDATOS LÉPÉS AZ EGÉSZSÉGÉRT

teljes értékű növényi táplálkozás

A táplálkozás a legfontosabb. Válassz teljes értékű növényi ételeket, melyek egészség-támogató és betegségtől védő rostokkal és tápanya-gokkal látják el a tested. Tányérodon zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, teljes értékű gabonák és magvak kapják a főszerepet.

egészséges életmód és mozgás

Táplálkozás

Mozgás

A mozgás elengedhetetlen az optimális egészséghez. Válassz olyan mozgásformát, amit napi szinten következetesen be tdusz építeni az életedbe, örökre. Lehet ez tempós séta, kertészkedés, erőedzés, futás, jóga vagy bármi egyéb - a lényeg, hogy váljon rendszeressé.

stresszkezelés

Stresszkezelés

A stressz jó esetben izgalmas életet és megnövekedett hatékonyságot hoz. Rossz esetben viszont szorongást, depressziót, elhízást és az immunrendszer gyengülését. Számos stresszcsökkentő és stresszkezelő technika létezik, amelyek elősegítik egy jobb minőségű élet kialakítását.

Alvás

A kevés, vagy rossz minőségű alvás megterheli az immun-rendszert, lassítja a test gyógyulási folyamatait és ezáltal hozzájárul a krónikus betegségek kialakulásához. 

Jobb evési szokásokkal, rendszeres mozgással és az alvásra való felkészüléssel elérhető a jobb alvásminőség.

megfelelő alvás
társas kapcsolatok
függőségek kezelése

Kapcsolatok

Társas kapcsolataink minősége kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy érzelmileg kiegyensúlyozottak legyünk. Kutatások igazolják, hogy az egyedüllét, az elszigeteltség és a romboló hatású kapcsolatok növelik a korai halálozás kockázatát.

Függőségek

A dohányzás erősen növeli többféle rákos megbetegedés, a szívbetegség és a krónikus tüdőbetegségek kockázatát. A cigarettát (és más káros élvezeti szereket, pl. alkohol, kábítószer) mindenképpen el kell hagyni, ha hosszú, egészséges életre vágysz.

EGÉSZSÉGESEBB DOLGOZÓK SIKERESEBB VÁLLALATOKAT ÉPÍTENEK

Növekvő teljesítmény, csökkenő fluktuáció, agilisabb hozzáállás a változásokhoz, vonzóbb munkáltatói márka. A jobb közérzetről beszámoló dolgozók pozitívan hatnak az üzleti eredményre is.

bottom of page