markus-spiske-vyHo3nnk8G8-unsplash_edited.jpg

Az optimális táplálkozásról

Az egészséges táplálkozás - ha szokássá, életmóddá tudjuk alakítani - nemcsak a krónikus betegségek megelőzésében, hanem sok esetben azok javításában, visszafordításában is kiemelkedő szerepet játszik. Ám meggyőződésünk, hogy az egészséges étrend valódi ereje ezen bőven túlmutat: erősebbé, energikusabbá, hatékonyabbá és kiegyensúlyozottabbá tehet.

Miért választottuk a teljes értékű növényi étrendet?

A Longevity Project-nél ragaszkodunk a tudományos bizonyítékokon nyugvó ismeretek terjesztéséhez. A jelenleg rendelkezésünkre álló kutatások túlnyomó többségének megfelelően az ajánlásunk egy olyan táplálkozási minta kialakítása, amely főként változatos és minél kevésbé feldolgozott zöldségekre, gyümölcsökre, teljes kiőrlésű gabonafélékre, hüvelyesekre, magvakra és diófélékre épül.

Mit kell tudni a teljes értékű növényi étrendről?

A teljes értékű növényi étrend lényege az, hogy fogyasszunk minél több növényi ételt, minél közelebb ahhoz az állapotához, ahogyan termett: zöldségeket, gyümölcsöket, finomítatlan gabonaféléket, gyökérzöldségeket, burgonyát, babféleket, lencsét, csicseriborsót, borsót, gombát, friss és szárított fűszereket, és kis mennyiségben olajos magvakat, dióféléket. Egy ételt akkor tekinthetünk „teljes értékűnek”, ha lehetőség szerint minden részét elfogyasztjuk: például az egész gyümölcsöt, és nem csak a levét, az egész magvat, és nem csak a belőle kisajtolt olajat, az egész gabonaszemből készült teljes kiőrlésű lisztet, nem csak a maghéjtól és csírától megfosztott finomított lisztjét.

 

Ezzel párhuzamosan pedig igyekszünk minimalizálni a húsok, húskészítmények, tejtermékek és tojás fogyasztását, akárcsak a fehér lisztet, finomított cukrot, az olajat és természetesen azokat az iparilag előállított, erősen feldolgozott ételeket, amelyek sokféle finomított és koncentrált összetevőből gyártósoron készülnek.

Teljes értékű növényi étrend

A teljes értékű növényi étrend pozitív hatása:

Megelőzhető, kezelhető, sokszor akár vissza is fordítható általa sok krónikus betegség, például a szív- és érrendszeri megbetegedések és a 2-es típusú cukorbetegség.

Csökkenti a koleszterinszintet.

Számos autoimmun betegség megelőzésében fontos szerepet játszik, a kialakult autoimmun megbetegedéseknél pedig segíthet szinten tartani a betegséget és megelőzni annak rosszabbodását.

Megelőzhetőek vagy sok esetben visszafordíthatók általa a merevedési problémák.

Erősíti az immunrendszer működését, jobb védelmet nyújt a megfázás és az influenza ellen.

Csökkenti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Csökkenti a magas vérnyomást.

Megszünteti a krónikus székrekedést.

Elősegíti az egészséges fogyást, és segít könnyen megtartani az elért egészséges testsúlyt.

Megelőzhető vagy javítható vele az asztma, az allergia, az akné, a reflux és sok más kellemetlen krónikus állapot.

Milyen formában tanulhatsz tőlünk?

young-attractive-business-analyst-wearing-formal-c-2021-06-17-19-02-18-utc_edited.jpg

Vállalati képzéseink

egyik alappillére az optimális étrend kialakítása, vagyis a teljes értékű növényi étrend ismertetése. Így vállalatok számára a Longevity Egészségfejlesztő Program keretében, workshopokon és előadások formájában adjuk át a legfontosabb tudnivalókat. Képzéseink elméleti és gyakorlati alkalmakat is magukban foglalnak.

Részletek:

distance-learning-smiling-teenager-girl-studying-2021-04-05-20-45-34-utc_edited.jpg

Magánszemélyek számára

kínáljuk a „Jobban enni – Lépésről lépésre” 8 hetes online tanfolyamot, amely jó választás azok számára, akik szeretnének tisztábban látni, eszközöket és támogatást kapni az egészségesebb táplálkozás megvalósításhoz.

Részletek:

Kérdésed van? Ajánlatot kérnél?

Vegyük fel a kapcsolatot!