top of page
markus-spiske-vyHo3nnk8G8-unsplash_edited.jpg

Az optimális táplálkozásról

Az egészséges táplálkozás - ha szokássá, életmóddá tudjuk alakítani - nemcsak a krónikus betegségek megelőzésében, hanem sok esetben azok javításában, visszafordításában is kiemelkedő szerepet játszik. Ám meggyőződésünk, hogy az egészséges étrend valódi ereje ezen bőven túlmutat: erősebbé, energikusabbá, hatékonyabbá és kiegyensúlyozottabbá tehet.

Miért szoktunk dominánsan teljes értékű növényi étrendről beszélni?

A Longevity Project-nél fontosnak tartjuk a tudományos bizonyítékokon nyugvó ismeretek terjesztését. A jelenleg rendelkezésünkre álló kutatások túlnyomó többségének megfelelően az ajánlásunk egy olyan táplálkozási minta kialakítása, amelyben domináns szerep jut a változatos és minél kevésbé feldolgozott növényi ételeknek, amilyenek a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, magvak és diófélék. Ezekkel a középpontban sokféleképpen kialakítható egy egészséges, személyre szabott egészséges étrendi minta.

Mit jelent a dominánsan teljes értékű növényi étrend?

A teljes értékű növényi étrend lényege az, hogy fogyasszunk minél több növényi ételt, minél közelebb ahhoz az állapotához, ahogyan termett: zöldségeket, gyümölcsöket, finomítatlan gabonaféléket, gyökérzöldségeket, burgonyát, babféleket, lencsét, csicseriborsót, borsót, gombát, friss és szárított fűszereket, és kis mennyiségben olajos magvakat, dióféléket. Egy ételt akkor tekinthetünk „teljes értékűnek”, ha lehetőség szerint minden hasznos részét elfogyasztjuk: például az egész gyümölcsöt, és nem csak a levét, az egész gabonaszemből készült teljes kiőrlésű lisztet, nem csak a maghéjtól és csírától megfosztott finomított lisztjét.

 

Ezzel párhuzamosan pedig igyekszünk csökkenteni a húsok, húskészítmények, tejtermékek és tojás fogyasztását, akárcsak a fehér lisztet, finomított cukrot és természetesen azokat az iparilag előállított, erősen feldolgozott ételeket, amelyek sokféle finomított és koncentrált összetevőből gyártósoron készülnek.

Teljes értékű növényi étrend

A dominánsan teljes értékű növényi ételekre épülő étrendek pozitív hatása:

Megelőzhető, szinten tartható, egyes esetekben akár vissza is fordítható általuk sok krónikus betegség, például a szív- és érrendszeri megbetegedések és a 2-es típusú cukorbetegség.

Csökkenthetik sokféle daganatos betegség kialakulásának kockázatát.

Csökkenthetik a koleszterinszintet.

Csökkentik a magas vérnyomást.

Számos autoimmun betegség megelőzésében fontos szerepet játszhatnak, a kialakult autoimmun megbetegedéseknél pedig segíthetnek szinten tartani a betegséget és megelőzni annak rosszabbodását.

Megszüntetik a krónikus székrekedést.

Megelőzhetőek vagy sok esetben visszafordíthatók általuk a merevedési problémák.

Elősegíthetik az egészséges fogyást, és segíthetnek könnyebben megtartani az elért  testsúlyt.

Optimalizálják az immunrendszer működését, jobb védelmet nyújthatnak a megfázás és az influenza ellen.

Megelőzhető vagy javítható lehet általuk az asztma, az allergia, az akné, a reflux és sok más kellemetlen krónikus állapot.

Milyen formában tanulhatsz tőlünk?

young-attractive-business-analyst-wearing-formal-c-2021-06-17-19-02-18-utc_edited.jpg

Vállalati képzéseink

egyik alappillére az optimális étrend kialakítása, vagyis a dominánsan teljes értékű növényi étrendek megértése. Így vállalatok számára a Longevity Egészségfejlesztő Program keretében, workshopokon és előadások formájában adjuk át a legfontosabb tudnivalókat. Képzéseink elméleti és gyakorlati alkalmakat is magukban foglalnak.

Részletek:

distance-learning-smiling-teenager-girl-studying-2021-04-05-20-45-34-utc_edited.jpg

Magánszemélyek számára

kínáljuk a „Jobban enni – Lépésről lépésre” 8 hetes online tanfolyamot, amely jó választás azok számára, akik szeretnének tisztábban látni, eszközöket és támogatást kapni az egészségesebb táplálkozás megvalósításhoz.

Részletek:

Kérdésed van? Ajánlatot kérnél?

Vegyük fel a kapcsolatot!

bottom of page