top of page
received_436147621848075_1_edited.jpg

Szőnyi Lídia

pedagógiai szakpszichológus, pár- és családterapeuta

Ismerd meg Lídiát

Lídia munkája során célja a lelki egészség fejlesztése a tudomány eszközeivel. Rendszerszemléletben dolgozik, így az intrapszichikus történések mellett a környezeti tényezőkre is nagy figyelmet fordít.

Az egyénekkel és csoportokkal való munkáját meghatározza a hit, hogy az értő figyelem és az elfogadó légkör mindannyiunkat képessé tesz a változásra, a belső és külső erőforrásaink feltérképezésére, illetve a saját belső valóságunkhoz való kapcsolódásra. Szívügye, hogy a lélektan tudományos felismerései eljussanak az emberekhez és jól hasznosítható gyakorlatként támogassák a testi és lelki egészségünk fenntartását. Egyetemen oktat, előadásokat tart, főszerkeszt, és több mint 220 cikke jelent már meg. Fő témái a hatékony konfliktuskezelés, az együttműködés kialakítása, a bullying és cyberbullying prevenciója, a családi és párkapcsolati krízisekkel való megküzdés támogatása, valamint a gyereknevelés kihívásaira adott válaszok megtalálása.

Előadás témái

  • Az érzések mentén lehet találkozni - Párkapcsolati és családi konfliktusaink nyomában a rendszerszemléletű családterápia tükrében

  • Gyermekeink nevelése - A resztoratív (helyreállító) szemlélet tükrében

Nyelvek

  • magyar

Ismerd meg Lídia munkásságát

Lídia cikkei a Képmás.hu-n

Félelmeink nyomában - online beszélgetés Szőnyi Lídiával a Képmás Esteken

Klímaváltozás - féljünk tőle vagy tagadjuk? - beszélgetés a Klubrádióban

Veszteségeink és nyereségeink - publikáció a "Lépések" magazinban (3.-6. oldal)

Stop Cyberbullying! - Kibertámadás! podcast

EB8A2618.jpg

Szeretnél Lídiával dolgozni?
Vegyük fel a kapcsolatot.

bottom of page