top of page

Autogén tréning
10 ALKALMAS, RELAXÁCIÓS KÉPESSÉGET FEJLESZTŐ TRÉNINGFOLYAMAT

close-your-eyes-2022-03-12-21-34-34-utc_edited.jpg

Mi az autogén tréning? Hogyan járul hozzá a stressz szintünk csökkentéséhez?

A Johannes Heinrich Schultz által kidolgozott autogén tréning mára az egyik legismertebb relaxációs módszerré vált. Széles körben kutatott, orvosok és pszichológusok által is használt és ajánlott önsegítő eszköz. A módszer a test és a lélek közötti összhangra és a befogadó figyelem gyakorlására épül. A relaxáció során a gyakorló meghatározott formulák elismétlésével különböző testi jelzéseire irányítja a figyelmét anélkül, hogy bármin is változtatni kívánna. A figyelem irányítása és az önszuggeszció segítségével egy feltételes reflex alakul ki, melyben a szervezet megtanul áthangolódni egy olyan állapotba, melyben a testi ellazulás és regenerációs folyamatok indulnak el és ezáltal a stresszválasz csökkenése érhető el, a résztvevők lényegében megtanulnak „kikapcsolni” mind testi, mind szellemi értelemben.

10 alkalmas, kiscsoportos, interaktív tréningfolyamat

  • A 10 alkalmas tréningfolyamat  során a résztvevők hétről hétre ismerkednek meg az autogén tréning 6 alapgyakorlatával. Az alkalmak között napi kétszer 10 perc önálló gyakorlás szükséges. A találkozók a résztvevők múlt heti gyakorlással kapcsolatos élménybeszámolóival kezdődnek, majd relaxáció következik, amelyet aztán szintén közösen beszélünk át.

  • Az autogén tréning folyamat végére a résztvevők egy hatékony eszközt kapnak a kezükbe, amellyel napi szinten tehetnek azért, hogy egészségesebb viszonyt alakítsanak ki az életükben elkerülhetetlenül jelen lévő stresszel, javuljon testtudatosságuk, és bővülő önismeretre tegyenek szert.

Érintett témák

  • Testpásztázás

  • Az AT alapgyakorlatai

  • Kiegészítő formulák

  • Befogadó figyelem

  • Viszonyunk a stresszhez

  • A megjelenő testi jelzések üzenete

IDEÁLIS CSOPORTLÉTSZÁM

8-12 fő

IDŐTARTAM

10 x 90 perc (2,5 hónap)

TRÉNER

Kiss Ádám
mentálhigiénés szakember, 

a Longevity Project csapatának tagja

Az autogén tréning angol nyelven is elérhető!

_MG_8960_edited.png

Kiss Ádám
mentálhigiénés szakember,

a Longevity Project csapatának tagja

Ádám a SOTE mentálhigiéné szakirányú továbbképzésén szerzett diplomát, 7 éve foglalkozik relaxációs és meditációs módszerekkel, autogén tréning gyakorlatvezető és képződő szimbólumterápiás gyakorlatvezető.

Kérdésed van? Ajánlatot kérnél?

bottom of page