top of page

Mit tegyünk, ha szorongunk a koronavírussal kapcsolatos információktól?

Updated: Jan 22, 2021

Pozsonyi Rebeka, kommunikációs munkatársunk cikke a NőiVáltó.hu-n


Járvány, karantén, vakcina, kockázati tényező, kijárási korlátozás, Operatív Törzs, home office. Lassan 10 hónapja jönnek velünk szembe ezek a szavak minden irányból. Nem csoda, ha úgy érzed, egyre jobban nyomaszt a helyzet. Most gyakorlati tanácsokkal szeretnénk segíteni, hogyan érdemes bánni a sok információval, és ezzel csökkenteni a stresszt.

Túl sok információ

Az első hetekben talán csak azok foglalkoztak a koronavírussal, akik rendszeresen tájékozódnak arról, mi történik a világban. Mára a legkisebb falu utolsó utcájában is tudják, mi fán terem a COVID–19. Az információ utolért mindenkit, és nem is éri meg homokba dugnunk a fejünk. Senkinek sem kell törnie magát, hogy naponta többször is új információhoz jusson a járványhelyzetről, hiszen a Facebook hírfolyama önmagában is elég ehhez.


Ha úgy érzed, a tengernyi információban már nem tudsz rendet rakni, és egyre megterhelőbb a tájékozódás, ez természetes. Ez egy elképesztően nehéz feladat bárki számára. Az egyetlen, amit a frusztráló érzés ellen tehetsz, hogy tudatosan bánsz a sok-sok információval. Itt az ideje, hogy a hónapok óta minket célzó híreket, cikkeket, képeket, videókat megtanuljuk helyesen befogadni, értelmezni és a megszerzett információkat alkalmazni, ha szükséges. Ebben nyújtunk most segítséget.





Vállalati egészségfejlesztő programjainkról bővebb információt itt találsz.

Ingyenes meetupjaink és webináriumaink időpontjaiért kövesd a facebook oldalunkat.

Egészséges ételinspirációkért kövess minket az instagramon.

0 comments
bottom of page