top of page

Longevity Adventi Kalendárium

December 1.

Képernyőfotó 2021-11-22 - 9.27_edited.jpg

Ahogy december elsejével felcsendül a "Last Christmas" című dal minden rádióban és plázában, a fejünkben is elindulhat a gondolatlavina:

 

"Miket kell megszervezni karácsony előtt? Kinek, milyen ajándékot vegyek? Tavaly óta hárman is vegánok lettek a családban, mit fogok így főzni? Le kéne fogyni karácsonyig... Egyáltalán együtt lehet majd a család idén, vagy maximum 10-en találkozhatunk?"

 

Ha ez a rengeteg kétely, presszió és feladat jár a fejünkben egészen szentestéig, könnyen lehet, hogy annyira elfáradunk, hogy élvezni már egyetlen percét sem tudjuk majd az együtt töltött időnek. Ha úgy érzed, ez veled is könnyen előfordulhat, tegyél idén tudatosan ez ellen.

 

Azt tanácsoljuk, alakíts ki dedikált időt arra, hogy a fejedben lebegő kérdésekre választ találj. Például minden nap szentelj ennek fél órát, amikor egy jegyzetfüzettel leülsz és csak erre koncentrálsz. Viszont ezen kívül hagyd magad arra fókuszálni, ami épp zajlik. Ha rajtakapod magad nap közben, hogy megint a teendők járnak a fejedben, az egy szuper lehetőség, hogy tudatos döntést hozz: most igyekszem a jelenre figyelni, ezzel pedig a külön kijelölt időben foglalkozom majd. Hidd el, sokkal hatékonyabb leszel abban a fél órában, mintha egész nap ott motoszkálna benned minden karácsonyi apróság.

 

(kép forrása: https://www.instagram.com/worry__lines)

bottom of page