© Longevity Project

ÍRJ NEKÜNK!

Adri történetei

Életmódváltás testközelből

Az életmód a legjobb orvosság - és akárhogyan is keresem, nem találok kivetnivalót ebben, mert sajnos tapasztalatból tudom, hogy mindaz, amit életmód néven elkövettem magammal, nagyban hozzájárult a mostanra kialakult egészségi állapotomhoz, ami korántsem mondható fényesnek.

 

Ki beszél neked?

Jogos a kérdés! Adri vagyok, a Csak a Mentes Magazin újságírója, valamint life coach és nem mellesleg újfent életmódváltó. Azért gondolom, hogy hiteles, amikor azt írom neked, kedves Olvasó, hogy tudom milyen az élet mentesen, mert érintett vagyok. Glutén-, és laktózérzékenység, inzulinrezisztencia, és pajzsmirigy-alulműködés. Semmit nem szeretnék jobban, mint egészséges lenni. Az elmúlt sok évem telt azzal, hogy orvosról orvosra jártam, kivizsgálások, kontrollok, ilyen életmód, olyan diéta, és sokszor, nagyon sokszor éreztem azt, hogy szétrobban a fejem a tengernyi ellentmondásos információtól, az újabbnál újabb irányzatoktól, hogy akkor most mit lehet enni, mit nem és még sorolhatnám. Voltál már így te is? Ha igen, akkor üdv a klubban, ahogy szokták mondani.

 

A saját kezembe veszem az életem

Eddig sokszor csak sodródtam az árral. Belekapaszkodtam egy-egy irányzatba, de nem éreztem fenntarthatónak, nem akartam lemondani a sok minden jóról, amiről igaz tudtam, hogy egy fikarcnyit sem használ az egészségemnek, de lazán meggyőztem magam, hogy még belefér. Ma még lehet… ismerős? Aztán amikor kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok, akkor megijedtem. Elkezdtem a 160 gramm szénhidrát diétát, ahogy a dietetikus javasolta, de pár kiló után megállt minden. Két éve pedig kiderült, hogy a glutént és a laktózt sem bírja a szervezetem. Akkor már 122 kg voltam, és éppen hogy búcsút mondtam a 20-as éveimnek. Döbbenetes, hogy hogyan tudtam idáig eljutni. De ne ítéljetek el, kérlek, mert ez nem fekete vagy fehér. Aki ismer, tudja, hogy nem lógattam a lábam, hanem próbáltam kideríteni, hogy miért nem tudok fogyni. De nem is akarom menteni magam, mert nem tettem meg mindent, amit lehetett volna. Azóta sokat tanultam, magamról, az étkezésről, a mozgásról, de még mindig nem tudok eleget. A Longevity Project hallatán felcsillant a szemem. Nem újkeletű az életmód orvosláson alapú életmódváltás Amerikában, de itthon mégis most kezd teret hódítani a teljesértékű növényi táplálkozással, stresszkezeléssel és még jó pár olyan témával, amiről hallani fogtok, ha követtek az elkövetkezendő 12 hétben. Az instagram oldalamon nyomon követhetitek, hogy éppen mivel foglalkozunk a Longevity Project csapatával, igyekszem sok hasznos tippet mondani, és megmutatom, hogy milyen élteleket eszem a teljesértékű növényi étrend keretein belül.